Descartes klantcase: Botlek Tank Terminal

Ik ben Charles Smissaert, General Manager bij Botlek Tank Terminal. BTT is een tankopslagbedrijf in Botlek, in de haven van Rotterdam.

Vroeger was dit een graansilo. In 2009 besloten we een tankterminal te beginnen. We hadden voor graan altijd al met de douane te maken. Voor brandstoffen hebben we te maken met accijnzen en douanegoederen. Toen is het douaneaspect voor ons veel belangrijker geworden.

Ik ben Nazra Enait. Ik werk ook bij Botlek Tank Terminal in Rotterdam. Ik ben verantwoordelijk voor de gehele douane-afhandeling voor BTT.

De operatie wordt ondersteund door een warehouse
management systeem en een duty management systeem; Qino and Descartes.

Een correcte douaneaangifte is heel erg belangrijk. We hebben een zwaar vergunningenpakket en we moeten voldoen aan de wet- en regelgeving. Een correcte afhandeling naar douane en rapportage
is van groot belang om in control en compliant te zijn.

We hebben het warehouse en duty management
systeem met elkaar verbonden. Alles wat gebeurt in het warehouse management systeem wordt gerapporteerd aan het duty management systeem en de douane. De douane weet precies wat, hoe en wanneer hier iets gebeurt.

De samenwerking met Descartes is ideaal. Als ik daar een cijfer aan mag geven, is dat een 9!

We hebben naar verschillende leveranciers
gekeken, maar gekozen voor Descartes omdat we daar het meeste vertrouwen in hadden. Descartes oplossingen zijn het meest state-of-the-art en modern. We kregen ook de garantie dat het systeem future proof is.

We waarderen heel erg dat Descartes altijd gezegd heeft: We gaan niet weg voordat alles goed is geïnstalleerd en perfect werkt.

Wilt u meer informatie over douanesoftware van Descartes? Ga naar: https://www.descartes.com/nl/oplossingen/douane