Expert video: EDI Outsourcing (Fred van der Heide)

Mijn naam is Fred van der Heide. Ik ben binnen Descartes verantwoordelijk voor onze business in Nederland. In de afgelopen 20 jaar zijn enorme ontwikkelingen geweest. Communicatie tussen bedrijven is overgegaan van papier naar elektronisch.

Supermarkten ontvangen tegenwoordig meerdere
malen per dag leveringen. Daar is ook een enorme stijging in de afhandelingen van de order-to-cash-stroom. Dus van orders, pakbonnen en van facturen.

Er zijn steeds meer processen bij bedrijven die ook elektronisch moeten gaan verlopen. Denk daarbij aan communicatie met de douane bij de import en export of als je bijvoorbeeld veel aan luchtvracht doet, de communicatie met luchtvaartmaatschappij.

Een bedrijf heeft handelspartners en de douane om mee te communiceren, maar er zijn steeds meer partijen die van belang zijn zoals havenautoriteiten om goederen in te laten klaren of vooraanmeldingen van verzendingen.

Er zijn partijen, zeker op het gebied van douane, daar wordt beveiliging steeds belangrijker. Security filings noemen we dat. We zijn heel actief in security filings die elk land wereldwijd gebruikt.
We ondersteunen ook klanten bij communicatie met de Kamer van Koophandel voor het verkrijgen van Certificaten van Oorsprong.

Het afnemen van dit soort diensten vanuit
de cloud zien is ook een van de huidige trends die we zien. Onze klanten hebben vertrouwen in het vervangen van een centraal geïnstalleerde oplossing door een cloudversie.

Voor ons is het belangrijk om bedrijven succesvol
onderling te verbinden. Groot, klein, regionaal of internationaal, wij bieden alle partijen een oplossing die bij de situatie past.

Bent u op zoek naar oplossingen ga dan naar https://www.descartes.com/nl/van-webedi-tot-edi-outsourcing