Descartes klantcase: Argos

Mijn naam is Henk Wolthaus, ik ben verantwoordelijk voor zowel indirecte als directe belastingen binnen Argos. Mijn team bestaat uit 12 personen die verantwoordelijk zijn voor douane-aangiften.

De hoofdactiviteit van Argos is het inkopen van brandstoffen op de wereldmarkt. Wij importeren deze brandstoffen en mengen
ze tot nieuwe producten en brengen ze naar diverse locaties.We hebben binnen Nederland een wijd vertakt netwerk van depots.Van daaruit worden de brandstoffen gedistribueerd binnen Nederland, België en Duitsland. Naar tankstations.

Bij onze zeeterminal in Rotterdam hebben wij veel te maken met allerlei douaneprocessen. Er kan een boot komen uit Amerika en die goederen worden hier op onze terminal gelost. Daar start het invoerproces: de douane moet geïnformeerd worden en wij moeten weten wanneer de boot arriveert. Omdat de douane immers geïnformeerd moet worden.

Het lossen van de boot is een ander proces. Het kan zijn dat goederen gemengd worden met elkaar, het kan zijn dat goederen na de import direct weer doorvervoerd worden.

Alle processen beheren wij op afstand. Wij hebben daar een duty management systeem voor wat Descartes ons heeft aangeboden. Dat duty management systeem stelt ons in staat om al dit soort risico's en de keuzes die we maken en de autoriteiten die we moeten informeren, om dat op een goede manier vorm te geven.

We hebben steeds meer behoefte aan nieuwe informatie en ook nieuwe mogelijkheden die het Descartes systeem met zich meebrengt. We zijn blij dat de medewerkers van Descartes voldoende tijd en aandacht besteden aan uiteindelijk ook te maken wat wij als klant willen.

Het implementatieproces van het duty management
systeem is heel efficient verlopen. Het was een gemeenschappelijk project en dat kan alleen als je goed samenwerkt, je exact weet wat je wilt en de juiste mensen inzet. Met de expertise van de mensen van Descartes hebben we er een succes van gemaakt.

Meer informatie over onze Douane oplossingen vindt u op:
https://www.descartes.com/nl/oplossingen/douane