Descartes klantcase: Telesuper

Telesuper is een online supermarkt die levert aan kleinschalige zorg-, catering- en kinderdagverblijven. Naast het supermarktassortiment bieden we ook een groot aantal foodservice producten, aangevuld met maaltijdcomponenten.

Ons bedrijf bestaat uit 180 medewerkers en we rijden met 30 busjes door het hele land. Wij gebruiken Descartes oplossingen voor het maken van de planningen zodat we zo efficiënt mogelijk aan onze klanten kunnen leveren.

Daarnaast gebruiken we Descartes om de field data goed te verwerken. Denk hierbij aan retouremballagestroom, retourartikelen en terugkoppeling van de aflevertijd inclusief temperatuur van het moment van afleveren. En daar gebruiken we Descartes voor.

Als Telesuper liepen we tegen de uitdaging aan dat wij nooit goed konden inschatten wat de kosten waren per 'drop' bij een klant. En ook als we een nieuwe klant kregen dan konden we eigenlijk slecht inschatten wat dat voor kosten met zich mee zou brengen.

Met Descartes kunnen we analyses maken en voorzien in forecasts wat de kosten zullen zij van de drops. Daardoor kunnen we veel betere en goedkopere afspraken maken met onze klant. We kunnen oneindig veel analyses maken, het programma is heel stabiel en de samenwerking loopt heel erg goed.

Meer informatie over rittenplanning vindt u op: https://www.descartes.com/nl/oplossingen/rittenplanning-optimaal-benut